De locatie

De Tuinen van Krispijn is ideaal gelegen. Binnen tien minuten fietsen ben je in het gezellige centrum, waar je kan genieten van het rijke handelsverleden van Dordrecht. Verder zijn alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik en kun je een van de vele evenementen in Dordt bezoeken!

De historische binnenstad

Dordrecht verwierf in 1220 haar stadsrechten en werd al snel een belangrijke nederzetting in Holland. Ideaal gelegen aan de Nederlandse binnenwateren moesten schippers hier hun goederen overladen van zeeschepen naar binnenschepen. Door de handel in goederen, zoals hout en wijn, groeide Dordrecht al snel. De periode 1350-1450 wordt ook wel Dordrechts Gouden Eeuw genoemd. In de binnenstad van Dordrecht staan nog veel oude pakhuizen en monumenten die herinneren aan het rijke handelsverleden van Dordrecht. Het historische karakter komt overal tot uitdrukking, tegelijkertijd herbergt het centrum alle faciliteiten van een moderne stad. Van de vele winkels in de Voorstraat tot de intieme hofjes aan de binnenwateren. En van hippe koffietentjes aan de Grote Kerk tot de gezellige terrassen aan het Groothoofd.

Voorzieningen in de buurt

Vanuit de Tuinen van Krispijn zijn alle voorzieningen in de buurt. Basisschool De Fontein en verschillende locaties van het Da Vinci College liggen op steenworp afstand. Ook diverse sportfaciliteiten en speeltuin Zeehavenkwartier liggen op veilige loopafstand. Verder is er een ruim aanbod van winkelcentra en supermarkten: binnen enkele minuten ben je bij winkelcentrum Admiraalsplein of winkelcentrum Crabbehof. Ook de Emté aan de Krispijnseweg is vlakbij. De ontsluitingsweg richting de snelweg is goed bereikbaar en in korte tijd zit je op de A16 richting Rotterdam of Breda. Of zoek juist de rust op in De Biesbosch. Kortom, in de Tuinen van Krispijn woon je overal dichtbij. 

Transformatie van Oud-Krispijn

De wijk Oud-Krispijn heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Verschillende nieuwbouw locaties zijn door gemeente aangewezen, waarbij fase 1 ‘De Bloei van Krispijn’ natuurlijk in het oog springt. Met De Tuinen van Krispijn wordt hier een schitterend vervolg aan gegeven. Ook zal de huidige Patersweg getransformeerd worden naar brede fietsstraat waarbij de auto te gast is. Een veilige omgeving voor kinderen waarbij de snelle bereikbaarheid richting Rotterdam, Breda en Utrecht gegarandeerd blijft.

Evenementenstad

Dordrecht is rijk aan cultuur en festivals. Het centrum herbergt veel culturele instellingen, waaronder Schouwburg Kunstmin, het Dordrechts Museum en twee bioscopen. De voetjes van de vloer? Ga eens langs poppodium Bibelot of het intieme Dolhuis. In de zomer kun je genieten van een van de vele evenementen, zoals Pasar Malam, Big Rivers Festival, Wantijpop en Lepeltje Lepeltje!

Suzanne en Adilio wonen in Krispijn

Samen met haar man Adilio zocht Suzanne naar een nieuwbouw- woning en kwam terecht bij het plan ‘De Bloei van Krispijn’. “Toen we het nieuwbouwplan in Dordrecht zagen, wisten we gelijk dat we hier wilden wonen. De efficiënte indeling van de woning en het duurzaamheidaspect sprak ons enorm aan,” vertelt Suzanne.

Lees meer

De familie Budus over hun ervaring

Hatica Köse is opgegroeid in Dordrecht en samen met haar man  Yusuf Budus heeft ze twee zoons. Via een familielid hoorden ze dat er nieuwe woningen zouden komen in Krispijn. Ze verhuisden slechts 500 meter verderop naar ‘De Bloei van Krispijn’. 

Lees meer

Meld je vrijblijvend aan

Interesse in een woning? Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen! Indien gewenst neemt de makelaar contact met je op om je meer informatie te geven.

Interesse? Meld je hier aan

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken