Naar een nieuwe woning

Hatica Köse is opgegroeid in Dordrecht en samen met haar man Yusuf heeft ze twee kinderen van 12 en 20 jaar oud. Via een familielid hoorden ze dat er nieuwe woningen zouden komen in Krispijn. Ze verhuisden slechts 500 meter verderop naar ‘De Bloei van Krispijn’. “We hadden een kleine woning en wilden graag meer ruimte voor ons gezin. We hebben een rustige plek uitgezocht in het nieuwbouwplan: aan het einde van een doodlopende straat. Dit vond ik fijn voor mijn kinderen,” vertelt Hatica.

Een bekende buurt

Doordat ze maar enkele honderden meters verderop zijn gaan wonen, kenden ze de buurt en de omgeving al. Ook handig voor haar kinderen, want zij hoefden niet van school te wisselen. “De basisschool is zo dichtbij. Het is maar twee minuten fietsen. En de oudste doet een avondopleiding, ook gewoon hier in Dordrecht. Het is een prima fietsafstand, maar hij pakt toch vaak de auto mee,” lacht Hatica. “Verder vind ik Dordrecht een mooie stad om te wonen en het wordt steeds mooier met de komst van de nieuwe woningen. Maar ik vind de historische panden in Dordrecht ook echt prachtig.”

Een goede begeleiding

Hatica en Yusuf wonen in een tussenwoning. Om extra ruimte in de woonkamer te creëren, kozen ze voor een uitbouw met een schuifpui. Hatica kan het iedereen aanbevelen: “We hebben de uitbouw in Woonbelevingscentrum LIV goed bekeken en kregen zo een goed beeld van de extra ruimte. Ik vind het fijn dat we nu een grote woonkamer hebben. We zijn goed geholpen in LIV. Tijdens de bouw hebben we eigenlijk met iedereen een goed contact gehad. Onze wooncoach kon ons goed helpen en ze was goed bereikbaar. Via de nieuwsbrieven werden we op de hoogte gehouden van de bouw. De informatie die we kregen was goed te begrijpen en we konden altijd vragen stellen.”

Met z’n allen aan tafel

Hatica is vooral heel blij met haar nieuwe keuken: “In mijn vorige huis had ik een hele kleine keuken. Deze was zo klein dat ik tijdens het koken mijn spullen in de woonkamer moest zetten, anders kon ik niet verder. In mijn nieuwe huis heb ik echt veel ruimte. Ik kan mijn eten gerust klaar maken en ik heb zelfs een tafel in de keuken. Ik vind het zo leuk dat we nu met z’n allen in de keuken kunnen eten. De keuken is dan ook echt mijn favoriete plek in de woning.”

Duurzaam wonen

Hatica vertelt dat het in haar vorige woning snel benauwd was. “In onze nieuwe woning merk ik echt dat het een stuk frisser blijft als het buiten warm is. Maar ook in de winter blijft onze woning op temperatuur. Het is echt goed geïsoleerd en we hebben geen tochtklachten. Daarbij hebben we zonnepanelen. Dat is ook een goede bezuiniging en dat merken we ook aan de energierekening.”

Het allerbelangrijkste

Op de vraag of Hatica achteraf nog dingen anders had willen doen, zegt ze: “We hebben alles gedaan zoals we in gedachten hadden. Ik woon echt met veel plezier in mijn nieuwe huis. En dat is voor mij het allerbelangrijkste!”

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken